HRENGEITRU
Pregled po abecedi:
Back

Kuća - Prodaja - SPLITSKO-DALMATINSKA - STARI GRAD - STARI GRAD

REC ID: 630609

Kuća - Prodaja - SPLITSKO-DALMATINSKA - STARI GRAD - STARI GRAD

Cijena:

270,000 €

2,097,900 Kn

Mjesto: STARI GRAD
Površina: 120 m2
Broj soba: 3
Okućnica: 72 m2
Broj kupaona: 3
Garaža: 0
Blizina transporta: -
Blizina plaže: -
Broj pregleda:
 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Djelomično obnovljena kamena kuća u Starom Gradu s ograđenim dvorištem

Jedinstvena kamena kuća u Starom gradu sa prekrasnim ograđenim dvorištem. Kuća je smještena u samom srcu Starog Grada, koji je pod zaštitom UNESC-a, i smatra se da datira iz vremena renesanse (XVI st.), te je najstarija u u sklopu kuća koje su činile imanje iz tog vremena.
Nekretnina je prije kompletne rekonstrukcije, koja je u tijeku, prošla arheološka istraživanja, te je njena untrašnjost kompletno nova sa novim podovima, na novim drvenim gredama i novim krovom. Sve instalacije su nove. Ovako pripremljena kuća je idealna za one koji nisu skloni građevinskim radovima, a novoj nekretnini žele dati osobni pečat i prilagoditi je svojim potrebama i ukusu. Kuća ima nekih 60 m² u etaži prizemlja i 1. kata. Svaka od ove dvije etaže ima poseban ulaz. Iz etaže 1. kata su predviđene stepenice kojima će se ići u visoko potkrovlje, koje je također stambene namjene.

Veliku prednost ove nekretnine, pred mnogim drugima u centru Starog Grada daje veliko ograđeno dvorište od nekih 72 m², u čijem centru se izdiže veliko stablo.

Postoje pisani zapisi o Starom Gradu, stari preko 2.000 godina, točnije iz 385./4. godine prije Krista, kada su ga osnovali stari Grci i nazvali ga Pharos, po svom istoimenom otoku s kojeg su došli. Stari dio grada čini labirint kamenom popločanih ulica u kojim se nalaze mnogi obiteljski restorani, sa velo primamljivom ponudom lokalne kuhinje. Stari Grad ima i velik broj kafe barova, koji su tipični za mediteranski način života i u kojem se velikim dijelom odvija društevni život mjesta. U neposrednoj blizini grada ima više lijepih plaža.

Na kilometar od mjesta nalazi se i trajektna luka iz koje svakodnevno, jadrolinijini trajekti, više puta na dan, održavaju vezu između Splita i Hvara. Iz obližnje Jelse ima dnevna katamaranska linija preko Bola na Braču, za Split.

 

Kontakt: Balustrade Estates
Upit za nekretninu: Kuća, STARI GRAD, 120m2, 270,000 €
RECID: 630609

Vaše ime:
Telefon:
Vaš e-mail:
Poruka:
5 + 4 =
Način odgovora:
Skipy
Studio Artis
PROPERTY MANAGEMENT